4 módja, hogyan adakozz idén

Adakozás

Adni jó és kell is ! Gyerekkorodban, amikor nem etted meg az ebédet a szüleid azt mondták " Bezzeg Afrikában éheznek a gyerekek". Na, az van, hogy itthon is rengetegen éheznek. Sajnos nem kell messzire menni, hogy segítségre szorulókat találjon az ember. Ha nekem nem hiszel, akkor itt van az Unicef felmérése a szegénységben élő gyerekekről. Vagy  itt az EU felmérése, hogy a magyarok hány százaléka él nélkülözésben.  Fontos nem elfelejteni, hogy nem csak karácsonykor nélkülöznek a kutatásokban említett gyerekek és felnőttek, hanem az iskolakezdéskor, a szülinapjukon, húsvétkor, a nyáriszünet alatt, amikor felvételiznek, amikor munkát keresnek, és amikor babát várnak akkor is.

Kabinet Galéria

Ha kézzel készült ajándékokat szeretnél idén szétosztani a családodban, barátikörödben, akkor mindenképpen látogass el a Kabinet Galériába. Nehéz sorsú, szuper tehetséges alkotók kezei szülték a szépséges tárgyakat. Az eladásokból befolyó összeggel a rászorulókat és az őket felkaroló szervezeteket támogathatod. Mindent megtalálsz náluk, amit csak el tudsz képzelni, ajánlom, hogy nézz be !

oldaluk: https://www.facebook.com/kabinetgaleria/Kontúr egyesület


A Kőbányán található hős utca helyzetéről és jövöjéről régóta megy a harc. Ez egy olyan hely, ahol felnőtt fejjel is összeszorul a gyomrod ha a busszal elmész mellette. Borzasztóan kemény és durva közeg, minden, csak nem gyereknek való. A Kontúr Egyesület az itt élő gyermekeknek biztosít egy stabil és támogató közeget. 

"2015-ben közösségi teret nyitottunk a Hős utcában, ahol heti rendszerességgel tartunk kompetencia- és készségfejlesztő  foglalkozásokat a fiataloknak, önkénteseink segítségével. Ez a tér ad otthont közös ünnepeknek, lakógyűléseknek, önkéntesfelkészítő-tréningeknek is.."

Nagyon szép és nehéz munkát végeznek. Minden támogatást megérdemelnek. Kövesd őket facebookon . 

Amire szükségük van:

BKK vonaljegy, gyerekjátékok, a gyerekek kirándulásaihoz uzsonna, a foglalkozásokhoz szükséges színesceruzák,papírok

Itt találsz több infót az adományozási formákról.

Csajok Csajoknak

A BMSZKI a legnagyobb budapesti hajléktalanokat ellátó szervezet. Sok intézménye van, sok szolgáltatással. Ha követed őket facebookon, akkor értesülhetsz a programjaikról, ahol van, hogy önkénteseket keresnek, van, hogy adományokat gyűjtenek.

A mostani kezdeményezés a Csajok Csajokkal program, hajléktalan nőknek ajándékozna kozmetikumokat és fehérneműket. 

"Fehérnemű-adományok mellett olyan kozmetikumoknak, make-up termékeknek is hasznát vennénk, amelyek számodra feleslegesek, de másnak örömet okoznál vele." Adományaidat "Csajok csajoknak" jeligére várjuk hétköznaponként 8.00 és 16.00 óra között vagy előre egyeztetett időpontban. Címünk: XIII. Dózsa György út 152., Módszertani csoport

Bővebb információ: www.bmszki.hu/noiprogram
Magyar Élelmiszer Bank

Az élelmiszerbank tevékenysége az egyik legszebb és egy végtelenül egyszerű, magától értetődő gondolatmeneten alapszik. Miszerint, rengeteg ételt dobunk ki (nem csak mi, de a boltok, éttermek is), mindeközben több százezrek éheznek.  Ők azon dolgoznak, hogy amíg még felhasználhatók a dolgok, addig eljuttassák a rászoruló háztartásokba.

Hogyan vehetsz részt? 

Rendszeresen szerveznek a nagy áruházaknál ételgyűjtést, itt leadhatod a nekik szánt élelmiszereket a bevásárlásodból.Résztvehetsz az egyik jótékonysági vacsorájukon. A novemberi alkalom részleteit itt találod.

Adományozz itt.  Csupán 1000Ft 380db joghurt megmentésére elég.

de végül fontos, hogy:  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

© 2023 by Design for Life.

Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now