Tudatosan az irodában is!

A napom combos részét töltöm az irodában. Ám eddig fel sem merült benne, hogy a munkahelyi létemet is átvizsgálhatnám a környezet barátjaként.

Vizsgálódásom mentén, összeszedtem pár dolgot, amire mától jobban odafigyelek.

  • 1. Naptárak mindenhol

Szinte minden, ha nem minden elérhető digitalizálva. Minek elfogadni a 3. asztali naptárat is, amikor osztogatja a lelkes, jótakaró kolléga? Úgy is az Outlook-od vagy a Google naptárad fog illedelmesen rád szólni, hogy a meetinged már egy ideje megy és légy oly’ szíves átvonszolni a feneked oda. Az asztali naptárod nem tesz ilyet, csak összecsuklik 10 percenként, vagy nem lapoz magától és a hét elejét átsiklod észrevétlenül hála neki.

Persze megrendeltem télen a szuper menő svéd grafikus etsy shopjából a brutál trendi határidőnaplóm…de, talán többet nem fogom és ezt pedig serényen töltöm és próbálom személyessé varázsolni így emlék is lehet belőle…akár?…áh kit akarok átverni?...


  • 2. Ebéd!

Mondanám, hogy főzz és csomagolj…de nem én leszek az, aki elítél, ha rendelsz, vagy a plázában eszel. A trükk, hogy ha elvitelre kéred, vigyél magaddal ételhordót és nem felesleges műanyagban szállítsd vissza az asztalodig. Vagy egyszerűen egyél ott és remélhetőleg tányéron kapod (és így mosogatnod sem kell), nem pedig műanyagokba csomagolva….


  • 3. Post-it!

Egyrészt csak a kupit növeli (legalábbis az én asztalomon), másrészt itt is van digitális verzió, ami lehet egy app vagy egy program a gépeden, tisztább, rendezettebb és emlékeztet. A papír tesója csak ragad, leesik, maszatol, nyomot hagy és soha sincs az a szín, ami neked tetszene.


  • 4. Növények!

Egy inkább ilyen +1 tipp. Vagy egy jutalom, amiért ilyen f*szán odafigyeltél a környezetedre eddig. Egy kis zöld javítja a közérzeted, tisztítja a levegőt és egy kis életet tud varázsolni az asztalodra.

  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

© 2023 by Design for Life.

Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now