5 Egyszerű dolog, amivel segíthetsz a környezetet megóvni

Előszőr arra gondoltam, hogy írok egy blog bejegyzést, arról, hogy miért fontos a környezetvédelem. Aztán rájöttem, hogy manapság sajnos elég egyértelmű az ok. Elég csak körbe nézni az utcán munkába menet vagy kirándulás közben az erdőben. Nem hiszem, hogy ezt tovább kéne ragozni.

Az a nagyszerű a környezet megóvásában, hogy egy csomó olcsó vagy hosszútávon kifizetődő módja van.

Ne vásárolj új dolgokat!

Lehet hogy már találkoztatok ehhez hasonló piramisokkal. Ezek abban segítenek, hogy álljunk hozzá egy felmerülő "szükséglethez". Pl.: Ha elutazok a valahova, kell egy bőrönd a bőrönd megszerzéséhez a piramis aljáról indulok és csak végső esetben veszek egy teljesen új dolgot.
Vigyél magaddal kulacsot, hordozható poharat.

Ehhez sem kell beszerezni a legújabb csilli-vinni szuper trendi zero waste / ecofriendly csodát. Használd azt, amid van!

Ha eljön az a helyzet hogy választanod kell milyen kulacsod legyen, fém vagy üveg, az amit ajánlok. Ha esetleg beruházol egy hőtartó kulacsra, az MEGVÁLTOZTATJA AZ ÉLETED!

Amikor elkezdtem turkálni a környezetbarát/ zero waste életvitel tippek trükkök bugyraiban, szinte mindenhol írták, hogy az evőeszköz az egy must have, akár bambusz, vagy fém, az KELL! Én a mai napig tökre nem érzem a  hiányát ezeknek. A munkában vagy otthon eszek, esetleg ha egyetemista vagy akkor, tudom elképzelni hogy jól jön, de én nem vesződnék a beszerzésével.


Lebomló kutyakaki zacskók!

Mi naponta 2-3 zacskót használunk/ kutya. Az rengeteg szemét. Így bár drágább ez a termék, mint társaik , amik 1000 szaros évig bomlanak le, mégis erre buzdítok mindenkit.


A tömeggel közlekedj/ vagy kerüld el őket és sétálj

Lehet, hogy azért mondom, mert rettenetesen utálok vezetni, de én szeretek buszozni/vonatozni. Van idő podcastot hallgatni, olvasni, írni, bambulni, befogadni a város többi lakosának izgalmas aromáit. Megfizethetetlen! Én abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy 15 perc sétára van a munkahelyem. Szóval a tél kivételével, amikor a fagyhaláltól csak a bent váró kávé gondolata tart vissza, egészen szeretem ezeket a sétákat.


Turizz!!!

Ez egy kicsit az első pontnak a kiegészítése, de a kedvenc pontom.

A fast fashion, meg úgy a divatipar egésze az egyik legtöbb szemetet termelő iparág és akkor a dolgozók etikátlan bánásmódjáról még nem is beszéltünk. Viszont ha nem veszel minden héten, minden hónapban új ruhát akkor nagy mértékben segíthetsz a környezetnek és a pénztárcádnak. Az egyik legkézenfekvőbb alternatíva a turkálók.  Mostanában ezeket vadászom: karácsonyi pulcsik, téli kardigánok, jóga pólók. Érdemes megnézni az adott bolt honlapján, mikor cserélik az árukat, mert akkor nagyobb merítéssel dolgozol.

Itt megemlíteném az adok-veszek facebook csoportokat is, ahol fantasztikus dolgokat lehet találni. Illetve a ruhajavító üzleteket ! Amikor a kedvenc nadrágom elszakadt és ők megvarrták úgy hogy nem is látszik a drámai sérülés...az a pillanat megváltoztatta az életem, VARÁZSLAT, FEKETEMÁGIA .

Egyéb izgi dolgok a témában:

Forbes -9 dolog, amit te is megtehetsz a klímaváltozás ellen

Index - 10 dolog amit érdemes megtenned a környezetért

  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

© 2023 by Design for Life.

Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now