Zero waste: alapfelszerelés

Updated: Feb 12, 2019Ha szeretnél kicsit jobban odafigyelni szokásaidra és a Földünk javára letenni rossz beidegződéseidből, akkor jó helyen jársz. A kis lépések is nagyon fontosak, hiszen ha mindenki csak egy bébi surranónyit lépne a zöldebb irányba, akkor nem lennénk ekkora sz#rban.


Az első és legfontosabb része a felszerelésednek: a dolgok, amik már a birtokodban vannak. Az a legnagyszerűbb a zero/low waste (azaz: zéró/ csökkentett hulladék) mozgalomban, hogy nem kell pénzt beleölni, anélkül is ki tudod próbálni, hogy a pénztárcád bánná az új életstílusodat. Csak egy kis tervezést és újragondolása igényel, hogy környezetbarátabb mederbe tereld szokásaidat.


  • Mindenkinél van otthon elfekvőben pár vászontáska. Ezeket vidd magaddal, ha legközelebb a heti vásárlást intézed. Kis rutin kell, ahhoz hogy csípőből visszautasítsad az ingyenes nejlonszatyrokat, de egy idő után menni fog magától.


  • A bevásárlás másik fontos momentuma a műanyag csomagolások kerülése. Válassz üveg, fém, vagy végső esetben papírba csomagolt termékeket.


  • Engedd szabadjára a dinnyéidet! Mármint, ne zacskózd be a boltban. Sok zöldséget, gyümölcsöt zacskóztam be régen, pedig tökre megvoltak a nejlon fátyol nélkül is. Egy csokor répa, vagy, a már említett dinnyék. Jó lehet, hogy 4 kg krumplit ne egyesével guríts oda a pénztárosnak, mert megdobál vele… ahhh a jó magyar Customer Service…


  • Vigyél magaddal egy utazóbögrét vagy kulacsot. Nem kell venned fancy, lebomló, újrahasznosított, 4 nyelven beszélő csilli-villi új kulacsot. Tökre jó az is, ami a szekrényed mélyén kuksol a bögrék mögött. Ha reggel viszel magaddal kávét vagy csak veled van az üres kulacs, egy hét alatt nem kevés pénzt tudsz megspórolni a sztárbákszokból és evijánokból (nem tudom, miért feltételezem, hogy egy ún. bacis b#tch vagy…bocsi…lehet hogy teázol és Visegrádi vizet iszol)


Jó gyakorlást és sok sikert! 😊

  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

© 2023 by Design for Life.

Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now